Når jeg skriver et blogginnlegg….(oppdateres løpende).

….Jeg bruker lang tid på å skrive blogginnlegg, og jeg skriver også langt….altså vet jeg at det også vil ta lang tid for leserne å lese den. Og er det noe bloggere flest ikke liker, så er det å bruke lang tid på å lese blogginnlegg. Og slik kaprer man ikke akkurat blogg-lesere flest. Men heldigvis så er jeg av den typen som trives godt med å være nisjeblogger og skrive for et lite nisjemarked. For jeg vil heller glede 1 skikkelig med bloggen min enn 1000 som bare svipper innnom bloggen og syntes den er ok.

For tiden har jeg brukt faktisk hele tre kvelder på å skrive et blogginnlegg om farfar’n min! Og det ble skitlangt! Brukt mye av tiden på å klippe og kutte ned på det, men sånn som den ser ut nå, er jeg fornøyd til tross for at den fremdeles er like lang som armen min! ..innleggene kommer til å være lange, de kommer ikke til å være lettleste, og de kommer til å sikkert kjede mer enn halvparten her i VGB som ikke har sansen for lesedialoger og abstrakte filosofiske spekulasjoner, (og de som ikke liker skrivestilen og lengden selvsagt!) Men gud så godt det har vært å skrive for å skrive…….og det er det som teller i lengden når man blogger: at det føltes godt.

Etter hvert som jeg blir ferdig med å skrive bloggversjonen av familiesagaen min, kommer jeg forøvrig troligen til å slette innleggene! Tro det eller ei! Dette fordi jeg ikke liker tanken på at de ligger der og svever i internettgalaxen til evig tid…..

Ny utvikling: dato: 16 mars 2010

Jeg har blitt mye dyktigere på å skrive blogg siden jeg skrev dette….det har vært en oppadstigende kurve hele veien i skriveprosessen….noe som gjør at jeg nå skriver mer effektivt, kvalitativt bedre og ikke minst: kortere! 😀

Oppdatering: 27 juli 2010

Det hender jeg skriver lange blogg-innlegg enda…og svarer langt på kommentarer og lar lange kommentarer bli svart. Det virker som om det har blitt en trend her at alt blir langt. I don’t mind….for det øver opp leserevnen om man orker å lese litt lengre blogger.

Så klart jeg har blitt bedre blogger siden jeg startet her desember 2006, men litt deliriske tankespinn kommer med jevne mellomrom enda dessverre.

Mål for bloggingen framover er å bli bedre på å skrive klart og tydlig, og gjøre det mer folklig i formidlingsstilen. (men ikke i temaene).

Siste oppdatering: 14 august 2011

Bloggen min er flyttet over fra vgb.no til wordpress, dvs her. Jeg har hatt litt vansker med å tilpasse meg, men det kommer seg.

I skriving har jeg endelig nådd et av delmålene mine nå: blitt mer folkelig i skrivingen! Blitt enda bedre til å formulere meg skriftelig og nå har jeg kommet til et visst nivå innen lesning som gjør at jeg klarer å lese ferdig bøker! YES! Det har tatt sin tid, men etter laaaaaaaaaang lese og skrive-trening, så har jeg endelig kommet over kneika det har vært å fullføre å lese bøker. Nå som jeg føler jeg har blitt såpass bra i å skrive på norsk (kan så klart bli enda bedre!), så har jeg laget en engelsk blogg i tillegg for å øve opp den skriftelige engelsken min. adressen er : skildring.wordpress.com . Jeg skriver ikke så ofte der, men burde det siden det begynner å bli viktig å bli god i skriftelig engelsk også.
Anyways…skal oppdatere denne posten igjen når ting utvikler seg enda mer!

22 august 2011

For tiden er jeg i en litt selvransakende periode av blogglivet mitt. Liker å utforske meg selv og min egen selvforståelse gjennom fiksjon og sannhet. Litt også virkeligheten så klart. Så i det siste, har det blitt mer essays og noveller her.

Jeg er i en fase i livet hvor det er litt utfordrende å være meg selv. Ikke fordi jeg har dårlig selvbilde eller selvtillit, men fordi jeg kjenner meg irrelasjonell. Jupp, mener ikke irrasjonell, men nettopp irrelasjonell. Jeg sliter med mellommenneskelig kontakt og relasjonell kontakt generelt. Jeg vet ikke hvorfor, mon tro jeg lider av

schizoid personlighetsforstyrrelse?

Blogging blir en måte å møte dette terapautisk på. Uansett: det spirer om ikke annet til skriving her. Håper jeg blir bedre mellommennesklig etterhvert….

Lørdag 15 oktober 2011

I dag bestemte jeg meg for å lage en leseliste over hvilke bøker og hvor mange bøker jeg har lest i år….burde generelt kanskje laget en liste over alle bøker jeg har lest i mitt liv? Jeg begynner først og fremst med å lage en liste for bøker jeg har lest i 2011, for så etter hvert lage en måned for måned liste for 2011 og framover. Klarer ikke for øyeblikket å huske hvilke bøker jeg leste i hvilken måned i år, så derfor bare skriver jeg opp alle bøkene for 2011 i første omgang. 🙂

Up to date: onsdag 8 februar 2012.

Dagen i går og i dag er de to dagene jeg endelig anerkjenner meg selv som en dyktig leser for meg selv! Jippi! Har skrevet om det i dette innlegget. Jeg har også oppdatert leselisten for 2012.

I dag bestemte jeg også for at bloggen her skal bli mer «akademisk», samtidig som jeg baker den litt inn i hverdagen slik at det ikke blir alt for tørt. Dvs, at jeg feks relaterer et tema i litteraturvitenskapen til noe som har relevans i mitt liv. Eller at jeg utelukkende skriver et akademisk bloggaktig innlegg. Hvorfor ikke, begynne å skrive litt essayistisk innenfor ting som jeg interesserer for som er akademisk? 🙂

tirsdag 21 februar 2012

Jeg har fått musearm, dvs musesyken, så det gjør skitvondt å skrive med høyrearmen min…godt at jeg heldigvis kan gjøre det meste med venstre armen min….

Men dette er faktisk grunnen til at jeg vegrer meg for å blogge…kanskje en dårlig unnskyldning, siden jeg nå skriver alt dette med min venstre hånd som er fin å bruke…men gåkke like fort liksom.

Ellers går lesningen strålende! Jeg har blitt dødsflink til å lese, så jeg må oppdatere leselisten for 2012 for å briefe litt på hvor flink jeg har blitt!

9 mars 2012,

Musearmen har blitt mye bedre, jeg kan skrive med begge armer, men får fortsatt litt itchy vondt noen ganger. Men har gått i moduset «pain doesn’t hurt» hva angår musearmen…så ingen unnskyldninger for å holde meg unna tastatueret lengre!

Jeg har laget en engelsk blogg nå, for å øve opp skrive engelsken min.

http://drosselimaginarium.wordpress.com/

Urettferdig nok, så har jeg fått tilbakemeldinger allerede på at jeg skriver bedre engelsk enn norsk! :-/ Og det til tross for at jeg ikke har skrevet engelsk på år og dager (annet enn korte setninger per sms eller facebook…og joa: hadde en engelskblogg før, men den er gammel og lite oppdatert, så den tells ikke),så jeg begynte just nu i dag liksom med engelsk skriving/blogging!!! Og så mye jobb jeg har gjort med norsken for å få det liksom litt bra, og så surfer jeg så godt på engelsk uten nada arbeid??? Altså kan jeg ikke helt skylde på dysleksi lenger hvis engelsken min er såpass bra uten trening…så why the f*ck do I s*ck in Norwegian compared to English???? :-/ Mannen min påpeker jo at jeg leser ekstremt mye på engelsk sammenlignet med norsk, så det er ikke rart om skriveengelsken min indirekte har blitt god på bakgrunn av mye engelsklesning rett og slett. Det lille jeg leser på norsk, er som regel blogger, aviser og akademiske tekster. Leste en engelsk roman nå i mars, og det slo meg at det skulle jeg gjort litt oftere. ..igjen…har tenkt tanken før, så skjønner ikke hvorfor jeg glemmer tanker jeg har tenkt før…argh!

Uansett: har blitt såpass flink til lesning og skriving nå generelt at jeg ikke skjems lengre over det. Det går flytendes og jeg koser meg med lesning og skriving….nå handler det mest om å vedlikeholde flinkheten, for jeg kan ikke finne på å surfe på at jeg er blitt flink. Trening, trening og atter trening!

2 tanker om “Når jeg skriver et blogginnlegg….(oppdateres løpende).”

  1. Smiler et lite mormorsmil 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s