Leseliste 2012

Skal i år være flink til å legge ut lenker til bøkene jeg har lest og som jeg holder på å lese. 🙂 (Kanskje riktigere å kalle tittelen «Leseløype» enn «leseliste», men er jo begge deler da: Jeg teller antall bøker jeg fullfører og forteller hvor jeg er i leseløypa på enkelte bøker jeg har begynt på. Og så forteller jeg jo hvordan lesningen i noen av bøkene går…osv)

Desember 2011- Januar 2012

Pinnochio

(lest den to ganger nå!V .-D)

Januar

Ferdig lest:

Who moved my cheese

The faces of Gotham «Myth and morality in the dark knight»

Påbegynt å lese:

A brief history of the western world

Jeg leste denne boken sist i 2005, og har nå tatt opp boken igjen for å friske opp kunnskapene…skal skrive ned den måneden jeg fullfører den. Fullførte de tre første kapitlene.

Forståelsens filosofi

Jeg leste denne boken sist da jeg studerte idéhistorie i 2004…fant den nå i januar og følte for å lese den igjen. Går litt tregt å fullføre boken til tross for at den er en liten lefse. Men har klart den før, klarer den nok igjen før februar er omme. 😉 Grunnen til gjenlesningen? Rett og slett fordi jeg mener det er viktig generelt å repetere gammel filosofikunnskap før jeg begynner å sette meg inn i ny filosofi som er i samme gate. Skal lese Paul Ricoeur i år, som er helt ny filosof for meg innen fortolkningstradisjonen. Så når jeg kommer meg igjennom denne lefsa (i stedet for hele Sannhet og Metode), så begynner jeg på Paul Ricoeur bok.

Februar

Har påbegynt på 2 meditasjonsbøker samtidig, her er lenker til dem. . Skal lenke til dem når jeg fullfører 😉

oppdatert 21 februar:

Fullført:
Kunnskapens stemme av Don Miguel Ruiz. Leste den ferdig på to kvelder, lettlest som bare det. Leste den på norsk.

Wherever you go, there you are , meditasjonsbok som jeg anbefaler!

Jung: A very short introduction
Ble ferdig med denne boken i dag! Phew! Utrolig lærerikt om Jung

Er enda ikke ferdig med forståelsens filosofi…:-/ Til tross for at jeg begynte på den i januar….litt distraksjoner som gjør at jeg ikke fullfører, men ingen unnskyldning. Boka er bare så tørr på norsk! Skal lese den i kveld og forhåpentligvis bli ferdig med den

A brief history of the western world: er ferdig med kapittel 4! YES! Går litt tregere med kapitlene her, for informasjonsmengden blir mer og mer konsentrert for hvert kapittel,…skal jo sies at det er huller i kunnskapen min som gjør at jeg trenger ekstra tid til å fordøye hvert historiske øyeblikk boken kommer med…men jeg tar den tiden jeg trenger til jeg blir ferdig! Viktigste er at jeg følger med på når jeg begynte med boken og når jeg blir ferdig med den i år. 🙂

Oppdatert 9 mars 2012.

Jeg har ut februar lest:

Sex versus survival. The story of Sabina Spielrein: her life, her ideas, her genius. John Launer

Fantastisk innføring om kanskje tidenes største kvinnelige psykoanalytikere som desssverre nok har kommet i skyggen av Jung og Freud…og utrolig nok også blitt dysset ned i historiebøkene når dama faktisk har vært tidlig ute med blandt annet evolusjonsteoretiske ideer vi i dag tar for gitt! Hun var inspirert av Darwin, noe som ble uglesett hysterisk i det psykoanalytiske miljøet som ville gjøre psykologien til et eget fagdisiplin uten innblanding av biologi…sounds familiar, don’t you think?

Mars
Morgen i Jenin av susan abulhawa.

Denne boken fikk jeg låne av en kollega i båten allerede i januar, men det var først nå i mars jeg fikk begynt å lese den, og da leste jeg den i rasende kjapp fart! For det er en enormt lettlest bok om et vanskelig tema: Palestina-Israel konflikten fra etter 1948….jeg ble paff da jeg leste i slutten av boken at alle katastrofene og hendelsene var basert på FAKTA!!! Herregud så mye grusomt som palestinerne har gått igjennom! Men personene og familiene i 3 generasjoner som det handlet om, var fiksjon, men likevel på mange måter virkelige siden mange har delt deres sjebner….!!!

Sagaen om isfolket av Margit sandemoe..

Flaut, jeg begynte på bok 6 og skjønte ikke at det var bok 6 før jeg tok opp bok 1 og så at jeg ikke kjente igjen pasasjer fra side 120….og oppdaget da at jeg begynte midt i serien! Så har begynt på bok en nå i går (8 mars 2012), og så ser vi hvor det bærer hen. Har lånt hele serien av søsteren min, som har lest hele serien på 48 (?) bøker flere ganger….skjønner hvorfor, for det er både lettlest og eventyrlig lesning så langt…bare flaut at jeg begynte på bok 6….men det rare er at det funket…for jeg hadde ikke noe forutsetninger til å skjønne at det ikke var slik hele sagaen begynte…

Så…begynte på boken denne måneden, og så ser vi når jeg blir ferdig med serien

3 tanker om “Leseliste 2012”

  1. Impressed.
    Godt lest 🙂

  2. Liker ærligheten på leselista di. Mange tør ikke å innrømme at de leser Isfolket, det er ikke «cred». Når du leser om urett eller okkupasjoner, er det viktig å ta seg noen «pustepauser», synes jeg… Man kan bli helt overveldet noen ganger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s